Nieuws

De voordelen van de koop van nieuwbouwwoningen in Spanje

ALICANTE-MURCIA – Wanneer je op zoek bent naar een woning in Spanje is het belangrijk af te wegen wat je precies zoekt. Daarbij zijn natuurlijk de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden erg van belang. Eén van de belangrijke keuzes die gemaakt zal moeten worden is of je een bestaande woning zoekt of juist een nieuwbouwwoning in Spanje wilt kopen.

Koop je een bestaande woning in Spanje, dan is de woning vaak al wat ouder en soms zelfs gedateerd. Daarbij komt dat tot 15 jaar geleden de kwaliteit van woningen in Spanje een stuk lager was, vooral omdat er een grote vraag was naar woningen.

De afgelopen 15 jaar is er vooral op het gebied van kwaliteit en isolatie een revolutie geweest. Het is natuurlijk best mogelijk dat een oudere woning zijn charme heeft, maar weegt het ook op tegen de talrijke voordelen van een prachtige nieuwbouwwoning aan de Spaanse kust?

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning of –appartement, weet je zeker dat je een zorgeloze tijd tegemoet gaat. Alles is immers splinternieuw en werkt zoals het hoort. En gaat er toch iets mis, dan kan je rekenen op garantie. Tevens zijn er geen onderhoudswerken of verbouwingen waar je direct aan moet beginnen.

Een nieuwbouwwoning is van hogere kwaliteit

Zoals al aangegeven is er de afgelopen 15 jaar veel veranderd in de wijze van bouwen in Spanje. Door de vastgoedcrisis zijn bouwers bewust geworden dat niet simpelweg alles meer te verkopen is. Men is zich beter gaan inleven in wat de klant zoekt en daarmee is de kwaliteit enorm verbeterd ten opzichte van zo’n 20 jaar geleden. Niet alleen qua materiaal en constructie is een grote verbetering zichtbaar.

De kwaliteit heeft ook invloed op het energieverbruik; waar tot 20 jaar geleden vaak zelfs enkele beglazing werd gebruikt zien we nu zeer goede dubbele beglazing met aluminium kozijnen. Bouwkwaliteit en bouwmaterialen zijn veel beter dan in de voorgaande jaren.

Een nieuwbouwwoning in Spanje is veel energiezuiniger

Als je een auto of een nieuwe wasmachine koopt verwacht je dat ze energiezuinig zijn. Waarom zou je daar dan geen rekening mee houden bij de aankoop van een vakantiehuis of een appartement in Spanje? Op dat terrein is er de voorbije jaren een forse vooruitgang geboekt en maken de bouwers gebruik van duurzame energie voor een deel van hun stroomvoorziening. Koop je vastgoed dat in de jaren negentig of eerder gebouwd werd, dan zal het energieverbruik beslist een stuk hoger liggen.

Luxe complexen met veel voorzieningen

Als je in een residentie koopt, profiteer je vaak van de goed onderhouden, mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimten met stijlvolle zwembaden en ontspanningsgebieden. Een indoor spa met sauna, verwarmd zwembad en jacuzzi zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Ook een kleine sportfaciliteit en kinderspeeltuin op het complex zien we steeds vaker.

De tegenwoordige nieuwbouwprojecten bevinden zich vaak op de beste locaties. Juist doordat iemand die een woning in Spanje koopt anno 2019 vaak heel goed weet wat hij/zij zoekt zullen de projectontwikkelaars zich moeten onderscheiden. Projecten zijn vaak goed ingedeeld met veel privacy en nieuwbouwwoningen zijn stijlvol en doordacht ontworpen. Hierbij wordt vaak gebruik van natuurlijke lichtinval en prachtig zicht door de grote raampartijen.

Mogelijkheid zelf materialen te kiezen

Als je van plan koopt heb je bij veel nieuwbouwprojecten de mogelijkheid zelf mee te beslissen in de gebruikte materialen. Vloer- en wandtegels, aanrechtbladen, inbouwapparatuur, gebruikte kleuren etc. zijn veelal te kiezen uit een aantal varianten. Hierdoor kun je jouw woning personaliseren en er vanaf de start je eigen stijl aan geven.

Garantie en onderhoudskosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje biedt nog een belangrijk voordeel: Je koopt een woning met garantie. Daarbij is er sprake van 1 jaar garantie op de woning m.b.t. materiaal en gebreken. De projectontwikkelaars zijn ook verplicht een garantie van 10 jaar te geven op de constructie van de woning.

Wat betreft onderhoudskosten zal je de eerste jaren ook zeker een voordeel hebben. Je koopt immers een nieuwe woning dus alle materialen zijn nieuw en hebben nog geen slijtage. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de boiler, elektrische apparaten, maar zeker ook aan kozijnen en schuivende ramen/deuren. Met weinig of geen onderhoud tijdens het eigenaarschap en goed potentieel voor eventuele toekomstige verkoop, maakt het kopen van nieuwbouw een verstandige investering.

 

Bron: Spanje vandaag

HET TOTAAL CONCEPT OP HUIZENJACHT MET ABRAZATUCASA!

ABRAZATUCASA’S TOTAAL CONCEPT:

♤Klanten maken een keuze op onze website of geven ons hun wensen en budget door en aan de hand daarvan stellen we een huizenjacht op maat voor.

♤Klanten worden afgehaald aan de luchthaven en verblijven gratis in een van onze vakantiewoningen.

♤Huizenjacht gedurende een 3-tal dagen.

♤Indien keuze gemaakt tekent de klant het reservatie contract

♤Indien lening nodig is begeleiden we de klant en gaan wij mee naar de bank.

♤We gaan bij de notaris zodat onze juristen alle documenten en aansluitingen kunnen regelen voor de klant.

♤ We volgen de bouw op en doen de inrichting volledig naar wens van de klant.

♤We regelen de verhuur en check in en check uit van de huurder alsook voorzien we de poetsen.

♤Wij nemen alle zorgen op ons zodat de klant enkel maar moet genieten van zijn investering.

 

Wij doen er echt alles aan om de droomwoning van onze klanten te vinden en doen dit met hart en ziel.

Dank voor het vertrouwen aan alle klanten van Abrazatucasa!

ABRAZATUCASA in de pers op HLN

Droom jij van een eigen stek in Spanje waar je onbekommerd kan genieten van zon, zee en strand? Dan zijn Sven Eeckhout (48) en Sofie Ovaere (40) uit Ardooie de mensen die je nodig hebt! Zij runnen aan de Costa Blanca een bedrijf dat gespecialiseerd is in de persoonlijke begeleiding bij de aankoop van een vakantiewoning: Abrazatucasa, wat zoveel betekent als ‘omarm je woning’.

De afgelopen vijftien jaar heeft de Spaanse vastgoedmarkt een ware revolutie doorgemaakt. Vooral op vlak van kwaliteit en isolatie zijn er zeer veel inspanningen gedaan, zodat oudere huizen een update hebben gekregen. Anderzijds is de markt van nieuwbouwwoningen gevoelig uitgebreid: een keuze maken is dan ook niet altijd zo eenvoudig. Dan is het handig dat je een gespecialiseerd bureau in de arm kan nemen om je te laten begeleiden bij jouw persoonlijke huizenjacht.

Zonder zorgen

Zes maanden geleden hebben Sven Eeckhout en Sofie Ovaere België achtergelaten om aan de Costa Blanca hun bedrijf Abrazatucasa op te richten. Ze weten waar ze het over hebben, want twaalf jaar geleden kochten zij zelf hun vakantiewoning in Orihuela-Costa. Ondertussen kennen ze de meest idyllische plekjes, verborgen stranden, lekkere restaurants… kortom alles wat Spanje te bieden heeft. Zij begeleiden hun klanten met passie én vakkennis. Als facilitair expert heeft Sven een grondige kennis van bouwmaterialen. Hij onderwerpt elke nieuwbouw aan een gedegen controle, zodat je als klant veilig en met een gerust gemoed de woning kan aankopen. Sofie is gespecialiseerd in het beheer en de verhuur van vakantiewoningen. Samen nemen ze het volledige beheer van je Spaanse woning op zich en zorgen zij ervoor dat je vakantiewoning zeer goed zal renderen op de Spaanse huurmarkt.

Op huizenjacht!

In hun begeleiding zijn Sven en Sofie zeer gedreven. Zo kan je ook bij hen een huizenjacht op maat boeken. Het gaat hier om een driedaagse zoektocht naar je droomwoning waarbij Sven en Sofie je persoonlijk begeleiden. Hoe werkt dit? Samen selecteren jullie eerst de woningen die voor jou interessant zijn, daarna vlieg je naar Alicante of Murcia om de door jou uitgekozen woningen te gaan bezoeken. Tijdens je verblijf krijg je van hen alle nodige info over de financiële en praktische kant van de aankoop van een woning in Spanje: wat zijn de extra kosten bij aankoop van een woning, hoeveel bedragen de jaarlijkse kosten na de aankoop van een woning, hoe zit het met de belastingen op een tweede verblijf, hoe kan je je investering terugwinnen door de woning te verhuren…? En belangrijk: de aankoop van je droomhuis wordt juridisch ondersteund.

Interesse gekregen?

Volg Abrazatucasa op social media. Hun aanbod vind je op www.abrazatucasa.com. Je kan je huizenjacht boeken via info@abrazatucasa.com en je door Sven en Sofie persoonlijk laten begeleiden bij de aankoop van je droomwoning.

Bron: Het Laatste Nieuws

https://www.hln.be/reizen/ga-samen-met-sven-en-sofie-op-huizenjacht-aan-de-costa-blanca~a6c85c9c/

 

Gastronomie, stranden, bergen, zon, monumenten, sneeuw…Spanje heeft eigenlijk alles!

Spanje als toeristische bestemming heeft eigenlijk alles waar de internationale toerist om vraagt. Of het nou gaat om een verblijf in een super-de-luxe hotel of een eenvoudige camping, een bezoek aan een grote stad of kleine dorpjes, een verblijf aan de kust of in de bergen, genieten van het strand of de natuur … Spanje biedt de bezoeker alles.

Alle regio’s van Spanje bezitten iets speciaals waar bezoekers op af komen. Dat geldt eigenlijk niet alleen voor de vakantiegangers maar ook voor die buitenlanders die naar Spanje emigreren om daar een nieuw leven te beginnen.

Of je nou van bergen houdt met de vele wonderschone natuurparken en skigebieden of dat je van de zee houdt en liever een van de duizenden stranden bezoekt, het is allemaal mogelijk.

Spanje biedt de bezoeker teveel om hier op te noemen maar nu juist die diversiteit heeft ervoor gezorgd dat er elk jaar miljoenen buitenlanders naar Spanje komen voor een vakantie. Daarnaast blijkt dat de meeste Spanjaarden toch voor eigen land kiezen als ze met vakantie gaan, al is het maar voor de gastronomie of omdat het makkelijk is dat ze gewoon Spaans kunnen praten.

Van noord naar zuid en van west naar oost Spanje, elke regio heeft zo haar eigenaardigheden en bijzonderheden wat Spanje erg divers maakt. De Spaanse regio’s nader bekeken:

Andalusië

“Andalucía es alegría, pasión y tradición”, dat is de slogan van de zuid Spaanse regio Andalusië. Deze regio staat bol van natuur, cultuur en prachtige monumenten en steden en biedt daarnaast traditie, passie en strandvakanties. Andalusië is niet alleen bij de Spanjaarden zelf de meest geliefde regio om naar te reizen maar ook voor de buitenlanders een zeer geliefde bestemming voor zowel natuur- alsook strandvakanties.

Aragon

Aragon, een van de grotere regio’s in Spanje, biedt haar bezoekers kunst, sport en relax met als slogan “Aragon, reino de los sueños”. De regio Aragon is natuur en cultuur en uiteraard de Pyreneeën met niet alleen veel ruimte om te wandelen en fietsen maar ook om te skiën en te genieten van de rust, relax en gastronomie.

Asturië

Deze regio in het zogenaamde groene Spanje omschrijft zichzelf als “Paraíso  natural”. Het Principado de Asturias is cultuur maar vooral veel natuur, bossen en groen. Daarnaast liggen Spanje’s mooiste stranden in deze regio aan de Atlantische Oceaan maar zijn deze veel minder bekend dan de stranden aan de Middellandse Zee. Het weer is dan ook niet te vergelijken.

Baskenland

Het Spaans Baskenland staat bekend om de gastronomie met de vele tapas of pinchos bars en de veelvoud aan cultuur. Daarnaast is deze regio compleet anders dan de rest van Spanje vanwege de cultuur, gewoontes en taal maar ook de bouwstijl en gedrag van mensen. Het weer is er niet altijd even mooi en aangenaam maar de vele mooie steden en dorpen en overweldigende natuur maken veel goed.

Balearen eilanden

Wie kent ze niet, Mallorca, Ibiza en de minder bekende eilanden Menorca en Formentera die samen de Balearen vormen. Zelf omschrijft deze regio zich als “Cultura y gastronomía, descubre Baleares”. De Balearen eilanden hebben niet alleen maar stranden en zon maar ook veel cultuur en gastronomie, iets waar zij tijdens de vakantievakbeurs in Madrid de aandacht op richten.

Canarische Eilanden

“El placer de cada día. Latitud de vida”  het genot van elke dag, dat zijn de Canarische Eilanden. Het hele jaar mooi en warm weer heeft ervoor gezorgd dat deze eilandengroep voor de Afrikaanse kust niet alleen populair is gedurende de zomermaanden maar met name tijdens de wintermaanden druk bezocht worden. Het is zo’n beetje de enige plaats in Europa waar het in de winter warm is en waar men kan zonnen op het strand. Maar de eilanden hebben ook veel cultuur, natuur en gastronomie.

Cantabrië

De groene regio Cantabrië staat bekend om de geschiedenis met onder andere de Altamira grotten maar ook zeker om de natuur met bosrijke gebieden en als toegangspoort tot het Picos de Europa gebergte. Daarnaast zijn er prachtige stranden te vinden waar het goed vertoeven is, als het weer het toelaat aan de Atlantische Oceaan.

Catalonië

Catalonië noemt zichzelf de plaats waar iedereen zich thuis voelt. Dat kan ook wel zo zijn want deze regio is immers de meest bezochte van heel Spanje maar de politieke spanningen rondom de afscheiding van de rest van Spanje hebben ervoor gezorgd dat er minder Spanjaarden naar deze regio zijn getrokken. Toch is het aantal buitenlanders welke de stad Barcelona of de Costa Brava en Costa Dorada bezoeken weer gestegen het afgelopen jaar. Catalonië heeft zo’n beetje alles te bieden: cultuur, natuur, gastronomie, bergen om te skiën of te wandelen en stranden om te relaxen.

Castilla y Leon en Castilla-La Mancha

Deze regio’s in midden Spanje staan bekend om de vele mooie monumenten, prachtige steden en het meest pure Spaans wat hier gesproken wordt. Daarnaast is de gastronomie van deze regio’s uitstekend en is deze in Spanje en ver daarbuiten erg bekend.

Comunidad Valenciana

Valencia zegt tegen iederen “Bienvenido, welcome, bienvenue, benvingut en willkommen” met andere woorden, Valencia is van iedereen en voor iedereen. De Comunidad Valenciana of simpelweg Valencia is de regio met onder andere de Costa Blanca, een van Spanje’s grootste toeristengebieden met daarnaast ook de meeste buitenlandse inwoners maar Valencia als regio is veel meer dan alleen strand en zon. Zo is er kunst, cultuur, natuur en traditie te vinden en is de gastronomie ook niet verkeerd.

Extremadura

Veel mensen kennen de regio Extremadura niet maar dit is wellicht een van Spanje’s meest pure regio’s. Extremadura staat erom bekend dat deze groen is en dat er naast veel ongerepte natuur ook veel cultuur te vinden is met diverse UNESCO monumenten en steden zoals Cacares, Trujillo en Merida. Zeker een bezoekje waard.

Galicië

Deze regio aan de Atlantische Oceaan vormt samen met Asturië, Cantabrië en het Baskenland het zogenaamde Groene Spanje waar de natuur en cultuur als belangrijkste toeristische trekpleisters gelden. Zo zijn er prachtige stranden te vinden, mooie natuurgebieden en is de gastronomie ook niet verkeerd. Uiteraard staat Galicië daarnaast bekend om de Camino de Santiago met de bedevaartsplaats Santiago de Compostela als grootste toeristische en religieuze trekpleister.

La Rioja

Naast de natuur is de kleinste regio van Spanje La Rioja met name bekend vanwege de wijnen. Wie kent ze niet. Maar La Rioja is meer dan alleen de wijn en druivenvelden, zo is er veel cultuur en natuur te vinden en is de gastronomie, samen met de wijnen, niet verkeerd. La Rioja is het ontdekken waard.

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en op Barcelona na de grootste trekpleister als stad. Er is teveel te doen en te zien in Madrid dus een bezoekje is deze stad meer dan waard. In de zomer kan het er echter erg warm zijn terwijl het in de winter weer erg koud is. Gelukkig zijn er veel bekende musea en monumenten waar men een bezoekje aan kan brengen en waar het warm/koud is.

Murcia

Murcia is ongerepte natuur, prachtige cultuur en ongekende rust. Murcia is, ondanks het feit dat deze regio aan de middellandse zee ligt en uitstekende stranden heeft, als toeristische bestemming bij buitenlanders niet zo bekend. Toch is er genoeg te doen en zien in Murcia en dat is dan ook een van de redenen waarom er ook veel buitenlanders zijn gaan wonen. Ook het weer is het gehele jaar door aangenaam.

Navarra

De regio Navarra staat het meeste bekend vanwege de stad Pamplona met het stierenrennen maar Navarra is veel meer dan alleen dat feest. Zo zijn er ontzettend veel monumenten te vinden met prachtige natuur en is Navarra in Spanje het beginpunt van de Franse Camino de Santiago.

Zo zie je maar weer, er is genoeg te zien en te doen in Spanje, niet alleen voor de vakantieganger maar ook voor diegene die besluit of al heeft besloten in Spanje te wonen.

Bron: De Week Spanje.

1 2