Nieuws

De Vuelta 2021 passeert op 19,20 & 21 augustus aan de Costa Blanca

De 76e Vuelta start op zaterdag 14 augustus 2021 in Burgos met een individuele tijdrit en finisht op zondag 5 september in Santiago de Compostela met een tijdrit. Zoals altijd staat er flink wat klimwerk op het menu zoals onder andere de Picón Blanco, Alto de Velefique, Pico Villuercas, Lagos de Covadonga en de Alto de Gamoniteiro.

Bekijk hier het volledige rittenschema:

Vuelta a España 2021 etappes

 Rit Datum Start – finish km type
1 14-8 Burgos – Burgos 8 tijdrit
2 15-8 Caleruega – Burgos 169,5 vlak
3 16-8 Santo Domingo de Silos – Picón Blanco 203 bergen
4 17-8 El Burgo de Osma – Molina de Aragón 163,6 vlak
5 18-8 Tarancón – Albacete 184,4 vlak
6 19-8 Requena – Cullera 159 heuvels
7 20-8 Gandía – Balcón de Alicante 152 bergen
8 21-8 Santa Pola – La Manga del Mar Menor 163,3 vlak
9 22-8 Puerto Lumbreras – Alto de Velefique 187,8 bergen
23-8 rustdag
10 24-8 Roquetas de Mar – Rincón de la Victoria 190,2 heuvels
11 25-8 Antequera – Valdepeñas de Jáen 131,6 heuvels
12 26-8 Jáen – Córdoba 166,7 heuvels
13 27-8 Belmez – Villanueva de la Serena 197,2 vlak
14 28-8 Don Benito – Pico Villuercas 159,7 bergen
15 29-8 Navalmoral de la Mata – El Barraco 193,4 heuvels
30-8 rustdag
16 31-8 Laredo – Santa Cruz de Bezana 170,8 vlak
17 1-9 Unquera – Lagos de Covadonga 181,6 bergen
18 2-9 Salas – Gamoniteiro 159,2 bergen
19 3-9 Tapia de Casariego – Monforte de Lemos 187,8 vlak
20 4-9 Sanxenxo – Mos 173,6 heuvels
21 5-8 Padrón – Santiago de Compostella 33,7 tijdrit

HET TOTAAL CONCEPT OP HUIZENJACHT MET ABRAZATUCASA!

ABRAZATUCASA’S TOTAAL CONCEPT:

♤Klanten maken een keuze op onze website of geven ons hun wensen en budget door en aan de hand daarvan stellen we een huizenjacht op maat voor.

♤Klanten worden afgehaald aan de luchthaven en verblijven gratis in een van onze vakantiewoningen.

♤Huizenjacht gedurende een 3-tal dagen.

♤Indien keuze gemaakt tekent de klant het reservatie contract

♤Indien lening nodig is begeleiden we de klant en gaan wij mee naar de bank.

♤We gaan bij de notaris zodat onze juristen alle documenten en aansluitingen kunnen regelen voor de klant.

♤ We volgen de bouw op en doen de inrichting volledig naar wens van de klant.

♤We regelen de verhuur en check in en check uit van de huurder alsook voorzien we de poetsen.

♤Wij nemen alle zorgen op ons zodat de klant enkel maar moet genieten van zijn investering.

 

Wij doen er echt alles aan om de droomwoning van onze klanten te vinden en doen dit met hart en ziel.

Dank voor het vertrouwen aan alle klanten van Abrazatucasa!

ABRAZATUCASA in de pers op HLN

Droom jij van een eigen stek in Spanje waar je onbekommerd kan genieten van zon, zee en strand? Dan zijn Sven Eeckhout (48) en Sofie Ovaere (40) uit Ardooie de mensen die je nodig hebt! Zij runnen aan de Costa Blanca een bedrijf dat gespecialiseerd is in de persoonlijke begeleiding bij de aankoop van een vakantiewoning: Abrazatucasa, wat zoveel betekent als ‘omarm je woning’.

De afgelopen vijftien jaar heeft de Spaanse vastgoedmarkt een ware revolutie doorgemaakt. Vooral op vlak van kwaliteit en isolatie zijn er zeer veel inspanningen gedaan, zodat oudere huizen een update hebben gekregen. Anderzijds is de markt van nieuwbouwwoningen gevoelig uitgebreid: een keuze maken is dan ook niet altijd zo eenvoudig. Dan is het handig dat je een gespecialiseerd bureau in de arm kan nemen om je te laten begeleiden bij jouw persoonlijke huizenjacht.

Zonder zorgen

Zes maanden geleden hebben Sven Eeckhout en Sofie Ovaere België achtergelaten om aan de Costa Blanca hun bedrijf Abrazatucasa op te richten. Ze weten waar ze het over hebben, want twaalf jaar geleden kochten zij zelf hun vakantiewoning in Orihuela-Costa. Ondertussen kennen ze de meest idyllische plekjes, verborgen stranden, lekkere restaurants… kortom alles wat Spanje te bieden heeft. Zij begeleiden hun klanten met passie én vakkennis. Als facilitair expert heeft Sven een grondige kennis van bouwmaterialen. Hij onderwerpt elke nieuwbouw aan een gedegen controle, zodat je als klant veilig en met een gerust gemoed de woning kan aankopen. Sofie is gespecialiseerd in het beheer en de verhuur van vakantiewoningen. Samen nemen ze het volledige beheer van je Spaanse woning op zich en zorgen zij ervoor dat je vakantiewoning zeer goed zal renderen op de Spaanse huurmarkt.

Op huizenjacht!

In hun begeleiding zijn Sven en Sofie zeer gedreven. Zo kan je ook bij hen een huizenjacht op maat boeken. Het gaat hier om een driedaagse zoektocht naar je droomwoning waarbij Sven en Sofie je persoonlijk begeleiden. Hoe werkt dit? Samen selecteren jullie eerst de woningen die voor jou interessant zijn, daarna vlieg je naar Alicante of Murcia om de door jou uitgekozen woningen te gaan bezoeken. Tijdens je verblijf krijg je van hen alle nodige info over de financiële en praktische kant van de aankoop van een woning in Spanje: wat zijn de extra kosten bij aankoop van een woning, hoeveel bedragen de jaarlijkse kosten na de aankoop van een woning, hoe zit het met de belastingen op een tweede verblijf, hoe kan je je investering terugwinnen door de woning te verhuren…? En belangrijk: de aankoop van je droomhuis wordt juridisch ondersteund.

Interesse gekregen?

Volg Abrazatucasa op social media. Hun aanbod vind je op www.abrazatucasa.com. Je kan je huizenjacht boeken via info@abrazatucasa.com en je door Sven en Sofie persoonlijk laten begeleiden bij de aankoop van je droomwoning.

Bron: Het Laatste Nieuws

https://www.hln.be/reizen/ga-samen-met-sven-en-sofie-op-huizenjacht-aan-de-costa-blanca~a6c85c9c/

 

De voordelen van de koop van nieuwbouwwoningen in Spanje

ALICANTE – Wanneer je op zoek bent naar een woning in Spanje is het belangrijk af te wegen wat je precies zoekt. Daarbij zijn natuurlijk de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden erg van belang. Eén van de belangrijke keuzes die gemaakt zal moeten worden is of je een bestaande woning zoekt of juist een nieuwbouwwoning in Spanje wilt kopen.

Koop je een bestaande woning in Spanje, dan is de woning vaak al wat ouder en soms zelfs gedateerd. Daarbij komt dat tot 15 jaar geleden de kwaliteit van woningen in Spanje een stuk lager was, vooral omdat er een grote vraag was naar woningen.

De afgelopen 15 jaar is er vooral op het gebied van kwaliteit en isolatie een revolutie geweest. Het is natuurlijk best mogelijk dat een oudere woning zijn charme heeft, maar weegt het ook op tegen de talrijke voordelen van een prachtige nieuwbouwwoning aan de Spaanse kust?

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning of –appartement, weet je zeker dat je een zorgeloze tijd tegemoet gaat. Alles is immers splinternieuw en werkt zoals het hoort. En gaat er toch iets mis, dan kan je rekenen op garantie. Tevens zijn er geen onderhoudswerken of verbouwingen waar je direct aan moet beginnen.

Een nieuwbouwwoning is van hogere kwaliteit

Zoals al aangegeven is er de afgelopen 15 jaar veel veranderd in de wijze van bouwen in Spanje. Door de vastgoedcrisis zijn bouwers bewust geworden dat niet simpelweg alles meer te verkopen is. Men is zich beter gaan inleven in wat de klant zoekt en daarmee is de kwaliteit enorm verbeterd ten opzichte van zo’n 20 jaar geleden. Niet alleen qua materiaal en constructie is een grote verbetering zichtbaar.

De kwaliteit heeft ook invloed op het energieverbruik; waar tot 20 jaar geleden vaak zelfs enkele beglazing werd gebruikt zien we nu zeer goede dubbele beglazing met aluminium kozijnen. Bouwkwaliteit en bouwmaterialen zijn veel beter dan in de voorgaande jaren.

Een nieuwbouwwoning in Spanje is veel energiezuiniger

Als je een auto of een nieuwe wasmachine koopt verwacht je dat ze energiezuinig zijn. Waarom zou je daar dan geen rekening mee houden bij de aankoop van een vakantiehuis of een appartement in Spanje? Op dat terrein is er de voorbije jaren een forse vooruitgang geboekt en maken de bouwers gebruik van duurzame energie voor een deel van hun stroomvoorziening. Koop je vastgoed dat in de jaren negentig of eerder gebouwd werd, dan zal het energieverbruik beslist een stuk hoger liggen.

Luxe complexen met veel voorzieningen

Als je in een residentie koopt, profiteer je vaak van de goed onderhouden, mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimten met stijlvolle zwembaden en ontspanningsgebieden. Een indoor spa met sauna, verwarmd zwembad en jacuzzi zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Ook een kleine sportfaciliteit en kinderspeeltuin op het complex zien we steeds vaker.

De tegenwoordige nieuwbouwprojecten bevinden zich vaak op de beste locaties. Juist doordat iemand die een woning in Spanje koopt anno 2019 vaak heel goed weet wat hij/zij zoekt zullen de projectontwikkelaars zich moeten onderscheiden. Projecten zijn vaak goed ingedeeld met veel privacy en nieuwbouwwoningen zijn stijlvol en doordacht ontworpen. Hierbij wordt vaak gebruik van natuurlijke lichtinval en prachtig zicht door de grote raampartijen.

Mogelijkheid zelf materialen te kiezen

Als je van plan koopt heb je bij veel nieuwbouwprojecten de mogelijkheid zelf mee te beslissen in de gebruikte materialen. Vloer- en wandtegels, aanrechtbladen, inbouwapparatuur, gebruikte kleuren etc. zijn veelal te kiezen uit een aantal varianten. Hierdoor kun je jouw woning personaliseren en er vanaf de start je eigen stijl aan geven.

Garantie en onderhoudskosten nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje biedt nog een belangrijk voordeel: Je koopt een woning met garantie. Daarbij is er sprake van 1 jaar garantie op de woning m.b.t. materiaal en gebreken. De projectontwikkelaars zijn ook verplicht een garantie van 10 jaar te geven op de constructie van de woning.

Wat betreft onderhoudskosten zul je de eerste jaren ook zeker een voordeel hebben. Je koopt immers een nieuwe woning dus alle materialen zijn nieuw en hebben nog geen slijtage. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de boiler, elektrische apparaten, maar zeker ook aan kozijnen en schuivende ramen/deuren. Met weinig of geen onderhoud tijdens het eigenaarschap en goed potentieel voor eventuele toekomstige verkoop, maakt het kopen van nieuwbouw een verstandige investering.

 

Bron: Spanje vandaag

1 2